10 Kasım 2008 Pazartesi

Öpüşmek ömrü 5 yıl uzatıyor

6 Temmuz, Dünya Öpme Günü olarak kutlanıyormuş. Ne yalan söyleyim böyle bir günün varlığından haberdar değildim bugüne kadar. -Zaten her olayın bir günü var, öpmenin de olmuş çok mu?- ABD Los Angeles şehrindeki Cinsel Davranış Kurumu Uzmanlarının araştırmalarına göre bir insan, ömrü boyunca yaklaşık 100.000 öpücük dağıtıyormuş, bu da gün bazında tam 76 güne denk geliyormuş. Ayrıca 5 dakika öpüşmek 50 kalori yakılmasını sağlıyormuş.
Öpüşmenin faydaları bununla da bitmiyor:
1- Strese karşı iyidir. İnsulin ve adrenalin üretiminin artmasıyla, böbreküstü bezlerde adrenalinle birlikte stres hormonu kortisol azalır. Öpüşmeden sonra otomobil kullananlarda yapılan bir araştırma, sürücülerin daha az saldırgan tavır gösterdiğini gösterdi.
2- Kalp ritmini hızlandırarak, nabzı, normal bir idman temposu sayılan dakikada 110 vuruşa yükseltir.
3- Ciğerleri güçlendirir. Normalde dakikada 20 kez nefes alınırken öpüşme sırasında 60′a kadar çıkılır.
4- Yutkunmaya bire birdir. Öpüşmek yutkunma konusunda nefes tutmak gibi yöntemlerden daha etkilidir.
5- Kırışıkların düşmanıdır. 30 yüz kasını harekete geçirerek, cilde ve kırışıklıklara iyi gelir.
6- Zayıflatır: 2 dakika öpüşmeyle 15 kalori yakılır.
7- Aşı gibidir. Öpücük, bağışıklık sistemini uyarır ve antikor üretimini artırır. Öpüşmenin ruhu kanatlandırması da, bağışıklık sistemini güçlendiren ilave bir işlevdir.
8- Dişlere iyi gelir: Tükürük salgısı arttığından diş minesi güçlenir. Ayrıca sık öpüşenler ağız sağlıklarına daha çok özen gösterir. [via:Milliyet]

0 yorum: